Haloo.

Olen Kaisa, 21 vuotta, ja aloin tänään tekemään nukkekotia. Eli tyhjensin koriste-esineiden, vhs:ien ja kirjojen käytössä olleen lasiovisen kaapin, ja pyyhkäisin pahimmat pölyt pois. Kaappi on viisikerroksinen ja huoneet tulevat jakautumaan näin:
5. eli ylin kerros: Terassi
4. krs: Kylpyhuone / Keittiö
3. krs: Musiikkihuone / Olohuone
2. krs: Makuuhuone / Kissahuone
1. krs: Puutarhamainen piha

Talo tulee olemaan aika lailla unelmieni asunto. Kaikkea kallista, suloista, hienoa ja ihanaa. Ei mitään mummonmökki tai 1800-luvun juttuja, vaan reilusti ylellistä nykyaikaa! Erityisen tärkeät huoneet minulle ovat musiikkihuone ja kissahuone. Soitan itse kitaraa, koskettimia ja perkussioita, sekä laulan kuorossa. Elän seuranani kaksi ihaninta kissaa.
Talossa on ainoastaan kaksi varmaa asukasta, nekin vain minun mielessäni. Jääköön heidän henkilöllisyytensä vielä salaisuudeksi. Aion muotoilla nuket itse.
En ole aiemmin harrastanut nukkekoteilua, paitsi tietysti lapsena leikin iskän rakentamalla ja äitin tapetoimalla kodilla. Siellä se koti olisi edelleen vanhempieni luona, mutta se ei täytä lainkaan porvarillista mielikuvaani unelma-asunnosta, joten jääköön sinne. Kerroin tänään äitille, että alan harrastamaan nukkekodin laittoa, ja hän kertoi unelmoineensa myös siitä. Toivoisin että hän löytäisi aikaa tälle harrastukselle ja lapsuuteni nukkekoti päätyisi hänen käsiinsä!
Askarrellut olen koko pienen ikäni, ja kerännyt automaattisesti kaikenlaista krääsää hyvin sotkuiseen askartelukaappiin ajatuksella "jos sitä joskus tarvii johonkin.." Koska kaappi pursuaa, ja koska ajatus "no teen nyt jotain" ei ole kauhean motivoiva, olin maailman onnellisin kun keksin mihin voin kaiken keräämäni tavaran sijoittaa. Ja vieläpä niin että ne jäävät itselleni. :D
Käsien ja luovuuden käyttö on siis tärkeintä tässä hommassa, ja siksi pyrin valmistamaan mahdollisimman suuren osan kamoista itse. Tosin vanhempieni vintillä on monta laatikollista vanhaa barbileikkirojua, mukana mm. Ruotsin vanhasta kaupungista ostettuja nukkekotijuttuja. Voi olla että laatikoista lähtee mukaan hieman tavaraa! Mutta en siis tahdo ostaa järjettömän hintaisia ja persoonattomia kalusteita, vaan tehdä "kaiken" itse, vaikka tulos ei olisikaan ammattimainen (vielä tässä vaiheessa 8)).

Tein tänään vähän muutakin kuin siivoilua, mutta siitä enemmän huomenna kuvien kanssa!